GELDERSE BEDEVAART TER ERE VAN ONZE LIEVE VROUW VAN RENKUM

23-09-2018
Renkum

Op zondagmiddag 23 september 2018 vindt in het Mariabedevaartsoord van O.L.V van Renkum de jaarlijkse Gelderse bedevaart plaats. Deze bedevaart is speciaal bedoeld voor parochianen/gelovigen uit Gelderland. Deelname is gratis!
Dit jaar zal de bedevaart extra feestelijk zijn omdat dit jaar het 90- jarig jubileum van de terugkeer van het beroemde Mariabeeld wordt gevierd (na 350 jaar afwezigheid).

Bijzonder is dat er nauwe historische banden zijn tussen de Betuwse parochies met Onze Lieve Vrouw van Renkum. In de jaren 20 en 30 kwamen de pelgrims met bruidjes onder de naam " de Betuwsche bloesemprocessie" regelmatig naar Renkum om Onze Lieve Vrouw een bezoek brengen en te bidden voor de Betuwe.

Mede vanwege het jubileum is het de bedoeling dat ook dit keer een aantal pelgrims de historische overtocht met het pontje vanuit Heteren naar Renkum gaat maken. Dit pontje is weer enige tijd in de vaart. Heeft u belangstelling mee te varen bijv. met uw kinderen of kleinkinderen? Zo ja, dan kunt u zich hiervoor tot 15 september a.s. aanmelden bij het secretariaat van parochie Maria Magdalena. Tel nr: 0481-451371 of email: secretariaat@rkparochiemariamagdalena.nl<mailto:secretariaat@rkparochiemariamagdalena.nl>

Het programma is als volgt:
14.00 uur: bloemenhulde met Marialiederen/ rozenkransgebed bij Onze Lieve Vrouwe van Renkum. U kunt meelopen tijdens de bloemenhulde (bloemen zijn welkom)
14.30 uur: Plechtige eucharistieviering met muzikale begeleiding.
Hoofdcelebrant is pastor Victor Bulthuis van parochieveband H Maria Magdalena, de Betuwe. Dirigent is dhr. D. Elings uit Elst.
15.45 uur: Lof met uitstelling Allerheiligste Sacrament Vanaf circa 16.15 uur is er in de pastorie gelegenheid voor ontmoeting.

Info: www.mariavanrenkum.nl<http://www.mariavanrenkum.nl/>