VAN ANGST NAAR VERTROUWEN!

Wanneer: 
21-02-2021
Waar: 
ONLINE BOODSCHAP TIJDENS VASTENTIJD
Image: 

VAN ANGST NAAR VERTROUWEN!

Vastentijd 2021
Verdieping en waardevolle ontmoetingen – doe(t) je/u mee?

De huidige tijd geeft ons volop gelegenheid om ons zorgen te maken, twijfels te hebben en zelfs angstig te zijn. En we kunnen er minder makkelijk met elkaar over praten, want we komen elkaar minder snel tegen.
Laten we deze speciale tijd van voorbereiding op Pasen – de 40-dagentijd – inzetten om ons te verdiepen in hoe we samen de stap kunnen zetten van een leven met zorgen, twijfel of angst naar meer vertrouwen. Wat heeft ons geloof in God ons daarin te bieden? Jezus vertrouwde blindelings terwijl Hij ‘angstige’ momenten meemaakte. Was hij bang? Had hij zorgen? Laten we samen ontdekken hoe Hij daarmee omging en of wij daar in ons eigen leven ook iets mee kunnen.

Doe(t) je(/u) mee? Met waardevolle ontmoetingen rondom een serie wekelijkse thema’s gerelateerd aan ‘Van angst naar vertrouwen!’? Iedereen is welkom om mee te doen, binnen en buiten de parochie.

Wekelijkse Thema’s

Zondag 21 februari – aftrap
1. LOSLATEN Aftrap in de (livestream)viering (Marcus 1, 12-15)

Week 8 (22 – 28 Feb)
2. LUISTEREN (Marcus 9, 2-10)

Week 9 (01 – 07 Maart)
3. ONTMOETEN (Johannes 2, 13-25)

Week 10 (08 – 14Maart)
4. REDDING (Johannes 3, 14-21)

Week 11 (15 – 21 Maart)
5. VERBONDENHEID (Johannes 12, 20-33)

Week 12 (22 – 28 Maart)
6. IN GODS NAAM (Marcus 14, 1-15, 47)

Wat gaan we doen?

Gedurende de Vastentijd verdiepen we ons wekelijks in wat Jezus ons voorleeft en leert over het leven in vertrouwen, ondanks zorgen, twijfel en angst – ‘Van angst naar vertrouwen’.

Zondag 21 februari wordt tijdens de (Iivestream)viering de aftrap gegeven met het eerste thema hierover. Vervolgens is er wekelijks een vaste cyclus waar je aan kunt deelnemen:

Iedere maandag (eerste op 22 februari) ontvangen we een korte online boodschap. Daarin krijgen we een vraag mee door de week heen te overdenken.
Een ontmoeting gedurende de week waarin we de vraag uit de videoboodschap samen met iemand of meerderen bespreken.
Op zondag diept onze pastoor Henri ten Have tijdens de (livestream)viering het thema verder uit.
Na afloop van de zondagse viering hebben we de gelegenheid om elkaar via Zoom te ontmoeten en onze ervaringen van de week en de viering met elkaar te delen.

Het wordt vooral leuk als we de verdieping in wekelijkse thema’s dus samen met iemand of een paar anderen kunnen doen: samen gedachten uitwisselen en erover praten – bijvoorbeeld door met iemand te gaan wandelen, elkaar te bezoeken, te bellen of online bij elkaar te komen.

Voor wie?

Misschien dat je bij het lezen van dit bericht nu al aan een aantal mensen denkt om dit de komende tijd mee samen te doen. Maar twijfel je nog: je kunt ook denken aan iemand uit het koor waarin je zingt, iemand uit een kleine groep waarmee je samen kwam of de werkgroep waar je in zit. Je kunt ook samen met iemand afspreken die je kent uit de kerk, of met een buur of vriend(in), als echtparen onder elkaar, of juist iemand waarvan je weet dat diegene nu eenzamer is door de coronabeperkingen. Je kunt iedere week met dezelfde persoon afspreken, of wisselen / rouleren binnen je bestaande groep of koor. Fysiek kunnen we op dit moment met maximaal twee mensen buiten afspreken, maar online kan het natuurlijk met meer.

Extra voor groepen en koren

Je kunt deze gelegenheid ook goed gebruiken om waardevolle ontmoetingen te organiseren en de verbinding met elkaar te zoeken binnen je werkgroep of koor. Je vraagt wie er mee doen en organiseert dat mensen wekelijks in afwisselende tweetallen met elkaar afspreken. Voor de verbinding met de grotere groep of het hele koor, kun je een moment zoeken om wekelijks een uurtje online samen te komen om uit te wisselen hoe het de afgelopen week is gegaan met het thema en te zien hoe het met elkaar gaat. Eventueel doe je dit op zondagmiddag/avond, zodat je ook de preek erop kunt betrekken.

Waar kun je de video’s en livestream vinden?

https://www.facebook.com/rkpztb
https://www.youtube.com/channel/UCepz2Kb5FODYOgFhRTJcm3A

Vragen en ervaringen delen?

Heel graag!
Mail ons naar info@tituszoekt.nl